2011. szeptember 25., vasárnap

"Miért nem hagyta ott Damut Palácsik?" - a TV2 Mokka című műsorának vendége Spronz Júlia, a PATENT Egyesület munkatársa (2011. szeptember 15.)


"Ártatlannak tartja magát Damu Roland! Az erőszakos közösülés, két rendbeli személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt első fokon hat év börtönre ítélt színész fellebbez a döntés ellen. Bár a bíróság tárgyi bizonyítékot nem talált az erőszakra, mégis bizonyítottnak látta a történteket.
A Mokkában Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa arról beszélt, a bántalmazott nők esetében sok minden van, ami visszatartja őket a kapcsolatból való kilépéstől. Mindig nagy szerelemnek indulnak az ilyen párkapcsolatok, soha nem lehet előre látni a veszélyeket. Az is nehezíti az ilyen nők helyzetét, hogy a jogrendszer sem védi őket, sőt a közvélemény sem nagyon nőpárti, sok az előítélet és a sztereotípia, gyakran keresik a nő felelősségét…"


http://tv2.hu/mokka/video/miert-nem-hagyta-ott-damut-palacsik?r=tv2

2011. szeptember 17., szombat

"Sok gyerek ismeri a szexuális bántalmazást" (Index, 2011. szeptember 7.)

"A szexuális erőszak áldozatául esett gyerekeknek sokszor nehezebb feljelentést tenni, mint a felnőtteknek, az elindult ügyek jó része el sem jut a vádemelésig, és gyakori, hogy az elkövető megússza felfüggesztett börtönbüntetéssel. A gyerekek elleni szexuális visszaélésekről új jelentés készült, a szakemberek hamarosan cselekvési tervet dolgoznak ki."
http://index.hu/belfold/2011/09/07/jelentes_gyerekek_szexualis_bantalmazasarol/